Napos, de szeles vasárnapunk lesz

Napos, de szeles vasárnapunk lesz

(Forrás: OMSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap fátyol- és kevés gomolyfelhőzet mellett napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szelet már nagyobb területen kísérik élénk, délutántól a Dél-Dunántúlon már erős széllökések is. Késő estétől a Dunántúlon sokfelé megerősödik, sőt viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet kora délután 5 és 14 fok között várható, délnyugaton lesz melegebb. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai fronton – miként az Időkép írja – vasárnap sem lesz front térségünkben. A csípős reggelen viszont többfelé felerősödhetnek az ízületi bántalmak. Napos időben javul a hangulatunk, közérzetünk, de érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni a friss levegőn. A jelentősebb napi hőingadozás azonban vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat is okozhat. Délutántól, kora estétől az érzékenyek körében erősödő migrénes panaszok is előfordulhatnak.