Napos idő igen, eső nem várható

Napos idő igen, eső nem várható

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A többórás napsütést a Dunántúlon főként csak kevés fátyolfelhő, az ország keleti harmadán azonban több gomolyfelhő zavarhatja - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az esti órákról fokozatosan megnövekszik a felhőzet nyugat felől. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon megélénkül, sőt az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint reggel a keleti tájakon ködfoltok, illetve rétegfelhők képződnek, de ezek a délelőtt folyamán megszűnnek, és országszerte többórás napsütés várható, csapadék nélkül. Reggel 0, délután 11°C körül alakul a hőmérséklet. A délies szél kissé megélénkül. 

Orvosmeteorológiai szempontból gyenge melegfronti hatás érvényesül. A megfigyelések szerint melegfront esetén az arra érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, aluszékonyság léphet fel - írja a Köpönyeg.hu. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. Influenza járvány van hazánkban és az enyhe idő kedvez a vírus terjedésének.