Négy év fogházra ítélték a férfit nemi erőszak kísérlete miatt

Négy év fogházra ítélték a férfit nemi erőszak kísérlete miatt

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, amelyben négy év szabadságvesztésre ítélt egy férfit, akit szexuális erőszak bűntettének kísérletével vádolt az ügyészség. A Fővárosi Törvényszék azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a férfi és a kiskorú sértett február 28-án este 20 óra körül együtt italozott egy parkban, amit aztán később a vádlott otthonában folytattak.

Az italozást követően elvonultak a vádlott szobájába, ahol a kiskorú lány megkérte a férfit, hogy masszírozza meg őt, aminek a terhelt eleget tett. A masszázs során a kiskorú sértett közölte, hogy mivel későre jár, ezért hazamegy, de a vádlott ekkor megfogta a sértettet. A lány az ágyra esett, a terhelt pedig testi erőfölényét kihasználva szexuális aktusra akarta őt kényszeríteni, a sértett azonban védekezésképpen megrúgta a férfi fejét, így az végül felhagyott a cselekményével.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt négy év fegyházbüntetésre ítélte. Emellett végleges hatállyal eltiltotta őt bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését kellene végeznie. Enyhítés érdekében az elsőfokú döntés ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, nem volt helye további enyhítésnek, ezért az elsőfokú döntést helybenhagyta – áll a közleményben.

 

Címkék: nemi erőszak