Negyedmilliónál is több nemzeti konzultációs ívet gyűjtött össze az aHang és az EDF

Negyedmilliónál is több nemzeti konzultációs ívet gyűjtött össze az aHang és az EDF

Forrás: Facebook/aHang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint negyedmillió üres ív érkezett országszerte a leadópontjainkra. Január 31-ig bárki csatlakozhat az ellenkonzultációhoz. Országszerte több mint 800 leadópontra lehet elvinni az íveket, de postai úton is el lehet juttatni az aHanghoz. Akihez pedig nem érkezett meg a boríték, vagy már kidobta, annak is van lehetősége online nyilatkozni a 7IGEN.hu felületén arról, hogy támogatja az ellenkonzultációt – hangzott el a nemzeti konzultációt ellenző szervezetek, az aHang, az Egységes Diákfront és a Szikra Mozgalom hétfői sajtótájékoztatóján.

Az is kiderült, hogy aktivistáik a gyűjtést követően országjárásba kezdenek, amelynek célja számos településre elvinni az üres íveket, és lehetőséget teremteni arra, hogy helyben olyan ügyekről és problémákról beszélgessenek, amelyek valóban milliók számára meghatározóak.

Az Egységes Diákfront elnökségi tagja, Perlaki-Borsos Noel felhívta a figyelmet a január 13-ra a Belügyminisztérium elé meghirdetett tüntetésre. Ennek célja, hogy ne hátrálhasson ki a kormány a pedagógusok béremeléséből, ennek ugyanis egyre inkább mutatkoznak jelei.