Ők verhettek meg több embert a Vittula előtt – Itt vannak a fotók

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közzétette honlapján a rendőrség annak a két férfinek a fotóját, akik a gyanú szerint múlt pénteken hajnalban több embert is megvertek az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. Az Index közölt hosszú cikket a történtekről, azt írták, hogy a két ember „szabályosan péppé verte a VII. kerületi Vittula szórakozóhely környékén álló embereket a Kertész utcában, köztük nőket és külföldieket is".

A rendőrség garázdaság vétségének a gyanúja miatt folytatja az eljárást, emiatt keresnek egy 34 éves és egy 32 éves férfit. Azt kérik, hogy aki tud bármit a tartózkodási helyükről, vagy a bűncselekményről, az akár a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Az Index az egy hete történtek kapcsán azt írta, hogy több szemtanú állítása szerint a vélhetően alkohol és kábítószer hatása alatt álló, a szomszédos házból kijövő férfiak előbb erőszakoskodtak a vendégekkel, majd a segítségükre siető közel harminc ember közül többeket olyan súlyosan bántalmaztak. Az egyik szemtanú szerint egy nőnek kirúgták több fogát is. A cikk szerint a helyszínre érkező rendőrök azonban feltűnően nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, és úgy sem keresték meg az elkövetőket, hogy konkrétan a kocsma melletti lakóházba menekültek be, és erre több szemtanú is felhívta a figyelmüket.

Az Index ugyan egyértelműen utalt rá, hogy a Vittula belső köreiből is rendelkeznek információkkal - az egyik tanú tapasztalatait a kocsma zárt Facebook-csoportjában közöltek alapján írták meg -, arra nem tértek ki, hogy az egy-egy buli alkalmával óriási tömegeket fogadó belvárosi szórakozóhely miért nem alkalmaz biztonsági személyzetet. Illetve ha van biztonsági őr, miért nem avatkozott közbe. Ezt a kérdést feszegette tegnapi írásában a Tibi atya blog is.

A Vittula hallgat

A Magyar Hang Facebook-üzenetben kereste meg a Vittulát, ahol arról érdeklődtünk, hogy nekik ismerős-e a rendőrség által kőrözött két férfi, illetve a történtek után tervezik-e, hogy alkalmaznak valakit, aki a biztonságra figyel (ha eddig nem tették volna). A kocsma nevében egy Daniként bemutatkozó személy reagált, jelezve: nem kívánnak nyilatkozni.