Operatív törzs: szeptembertől jöhet egy vagy két oltóanyag

Operatív törzs: szeptembertől jöhet egy vagy két oltóanyag

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy holnap több mint 80 ezer diák érettségizik. Csak írásbeli vizsga lesz, 9 órakor kezdődnek. Minden intézményben jelen vannak a védekezéshez szükséges eszközök, az iskolák felkészültek az eseményre. Legfeljebb 10 vizsgázó lehet egy teremben, a vizsgázók között legalább 1,5 méter távolság biztosítva lesz.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője elmondta, hogy bár a vírus folyamatosan mutálódik, az alapvető sajátosságai nem változnak. Szeptemberben már rendelkezésre állhat egy vagy két koronavírus elleni oltóanyag.

Az országos tiszti főorvos csak a hétvégi sajtótájékoztatókon nem vett részt, holnaptól Müller Cecília ismét ott lesz az operatív törzs eseményén.

Kiss Róbert rendőralezredes felhívta a figyelmet, hogy megkezdődik a járvány elleni védekezés új szakasza. Holnaptól a főváros és Pest megye szabályai nem változnak, vidéken enyhülnek azok. Kiss a már ismert rendelkezéseket sorolja, többek között a kötelező maszk viselést, illetve bizonyos rendezvények, helyszínek megnyitását.

Bővebben a Portfolio.hu beszámolójában.