Óránként 15 ezerért ellenőrzi a jegyeket a Volánbuszon a volt rendészeti államtitkár cége

Óránként 15 ezerért ellenőrzi a jegyeket a Volánbuszon a volt rendészeti államtitkár cége

Budapest, 2016. október 19. Áder János köztársasági elnök rendõr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendõr vezérõrnagyot a Sándor-palotában 2016. október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter (j) és Pintér Sándor belügyminiszter (j2). MTI Fotó: Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben külön közleményben hívta fel az érettségire készülő diákok figyelmét a Volánbusz, hogy a járműveiken már nem árulnak jegyet, a busztársaság épp ezek ellenőrzésére adott milliárdos megbízást a közelmúltban egy, a harmadik Orbán-kormány rendészeti államtitkárának érdekeltségébe tartozó cégnek – közölte a G7 nevű gazdasági szakportál.

Mint írták, az erről szóló szerződést a koronavírus miatti veszélyhelyzet elrendelésének másnapján írták alá a kormányból vélhetően részben ügynökmúltja miatt távozni kényszerülő Tasnádi László többségi tulajdonában álló ESG Holding Zrt-vel. A volt államtitkár cége az eddig megszokottnál sokkal nagyobb óraszámban végezheti az utasok jegy- és bérletellenőrzését az állami közlekedési vállalat és alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon. A közbeszerzési rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint emellett a vitel- és pótdíj beszedési feladatokat is ők láthatják majd el.

A cikk szerint a társaság 15 200 forintért vállalata óránként a munkát, ami a tavalyinál hatodával több, a 2017-es árnak pedig bőven több mint a másfélszerese. Hosszabb távon pedig még durvább a drágulás: 2013-ban ugyanez a munka óránként még csak 5790 forintba került a Volánnak.

A magas óradíjnak köszönhetően Tasnádi László vállalatának masszívan milliárdos biznisz a Volános jegyellenőrzés. Az állami busztársaság ugyanis az elmúlt időszakra jellemzőhöz képest nagyon nagy mennyiségre szerződött le a céggel. A kiírás, valamint a szerződés szerint 100 ezer órányi munkát rendeltek meg, amit ráadásul további 30 ezerrel meg lehet fejelni a későbbiekben.