Orbán Viktor: Szankciókat kell bevezetnünk a maszkviselés kapcsán

Orbán Viktor: Szankciókat kell bevezetnünk a maszkviselés kapcsán

Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülése előtt 2020. szeptember 12-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ki szeretnénk valahogy kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre kidolgoztunk, azt ki is tudjuk kényszeríteni – jelentette be Orbán Viktor szombat reggel, az operatív törzs ülése után. – Ha nem tartják be az emberek a szabályokat, most már szankciókat is be kell vezetnünk.

Mint mondta, a szerdai kormányülésre készítettek elő döntéseket, ezek része lehet a maszkviseléssel kapcsolatos is.

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére. Több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek „rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust – mondta a kormányfő.

Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett bezárni eddig, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé a megszokott rendben zajlik. Október elsejétől lesz kötelező hőmérés az iskolába való belépésnél – mondta Orbán Viktor.

Az influenza elleni védőoltást ingyenessé tudjuk tenni az egész országban – tette hozzá.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/972711966528655/

Hozzátette: közel vannak ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni, erről szerdán döntenek is.

A miniszterelnök az operatív törzs üléséről a gazdasági szakemberekkel való megbeszélésre indult. „Nem béníthat meg bennünket újra a vírus” – fogalmazott.

Szombat reggel 916 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek a hivatalos oldalon, ami új napi rekord.