Összetűztek a Párbeszéd képviselői a BalaLand ügyvezetésével

Összetűztek a Párbeszéd képviselői a BalaLand ügyvezetésével

A Párbeszéd – ZÖLDEK akciója a BalaLanden (Fotó: Párbeszéd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitába keveredett a Párbeszéd-Zöldek több országgyűlési képviselője és aktivistája a szántódi BalaLand élményparkot üzemeltető Kft.-vel, amikor a területen a Balaton parti sávban tartózkodtak.

A luxuslétesítmény azért került az elmúlt hetekben az érdeklődés terébe, mert többen nem jutottak le a Balaton-partra, noha a szállodakomplexum elvileg úgy épült meg, hogy a partszakaszra továbbra is le lehessen jutni. A vízpartot azonban kerítés zárja el, egy kiskapun keresztül lehet bejutni.

Szabó Rebeka és Tordai Bence társaival hétfőn látogatott el a parti sávra, a feltöltött videó tanúsága szerint fürdőzni akartak a partszakaszon. A szálloda üzemeltetője és a polgármester szerint a 10 méteres partszakaszra bárki bemehet, hiszen közforgalom számára megnyitott magánterület, de ott strandolni tilos. A Párbeszéd viszont azzal érvelt, hogy a Balaton-törvény kimondja: ahol nincs táblával tiltva, ott szabadon lehet fürödni a Balatonban. A párt közösségi oldalára feltöltött videó szerint amikor ezt elmondták az őket felkereső ügyvezetőnek, ő felhívta Vízvári Attilát, Szántód polgármesterét. Amikor Tordai Bence a Balaton-törvény általa hivatkozott részét idézte a polgármesternek, ő azzal felelt, hogy nem kíván jogászkodásba belemenni, mivel ő maga nem jogász. Aztán bontotta a vonalat. Később a politikus és az ügyvezető még beszélgettek arról, hogy mettől meddig tart a 10 méteres partszakasz. Majd az ügyvezető magára hagyta a politikusokat.

A párt közleményében azt írta: a politikusok és az aktivisták kifeszítették „A Balaton mindenkié!”-molinót, majd strandolni kezdtek.