Öt magyar beteg hunyt el

Öt magyar beteg hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 38 megbetegedést regisztráltak.

Öt idős krónikus beteg elhunyt, ezzel 26-ra emelkedett a járvány áldozatainak száma. 79 év felettiekről van szó és esetükben is nyilvánosságra hozták az alapbetegségeket. Ezek között van a magas vérnyomás, krónikus tüdőbetegség vagy éppen szívelégtelenség.

Az elvégzett tesztek száma a legfrissebb adatok szerint 17 769, vagyis az elmúlt napokhoz képest majdnem 3000 új vizsgálatot végeztek. A gyógyultak száma is emelkedett, 43 főre.

A honlap – ahogy napok óta – ezúttal is felhívja a figyelmet, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.