Ötven éve lejárt dezodor, 60 éves jogosítvány: „kincseket” találtak a II. kerületi szemétgyűjtésen

Ötven éve lejárt dezodor, 60 éves jogosítvány: „kincseket” találtak a II. kerületi szemétgyűjtésen

Rengeteg Hell energiaitalos dobozt találtak a II. kerületi közösségi szemétgyűjtésen. (Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Találtunk 50 éve lejárt dezodort, 60 éves jogosítványt, és kiderült az is, hogy darabszámát tekintve egyértelműen a Hell energiaitalos dobozok képezték a szemét legnagyobb részét az év első közösségi szemétszedésén a Szép Juhászné út és a Nagykovácsi út mentén – írja Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester szombati bejegyzésében.

Rengeteg egyéb „muzeális” hulladék – például tejes zacskó, 2 forint 60 filléres félliteres árképzéssel – került még elő. Tapasztalataik szerint messze a Hell energiaitalos dobozokból dobták el a legtöbbet. Mint megjegyzi, reméli, hogy nem valamilyen különleges összetevő készteti erre a fogyasztókat.

A polgármester azt is közölte, a nagy forgalmú utak mentén általában úgy kerül a szemét az erdőbe, hogy azt az autókban utazók nemes egyszerűséggel kidobják. Tervei szerint megkeresi a nagyobb forgalmazókat, gyártókat annak érdekében, hogy hívják fel a fogyasztók figyelmét arra, mekkora környezeti kárt okoznak az üdítős palackok és dobozok eldobásával. Egyeztetést is kezdeményez arról, hogy megelőzzék az üres dobozokból kialakuló szemétkupacok létrejöttét zöldterületeiken.

A közel 50 önkéntes sok zsáknyi szemetet gyűjtött össze a Szép Juhászné út és a Nagykovácsi út közötti erdőterület egy részén és az út menti szakaszokon, nekik külön köszönetet mondott a kerületi vezető fáradozásaikért.