Plácido Domingóval avatják fel a Szeged–csanádi püspökség sportközpontját

Plácido Domingóval avatják fel a Szeged–csanádi püspökség sportközpontját

Szeged, 2019. augusztus 27. Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester a Szent Gellért Fórum ifjúsági és sportcentrum másnapi nyitókoncertjének fõpróbáján Szegeden 2019. augusztus 27-én. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feleségével együtt kedden este megérkezett Szegedre Plácido Domingo. A világhírű tenor Szent Gellért Fórum ifjúsági és sportcentrum megnyitóján lép fel.

A Kis-Rigó László szeged–csanádi püspök felügyelete alatt működő első egyházi sport- ifjúsági centrumának ma esti megnyitója kapcsán a Plácido Domingo Classics Fesztivál társalapítója és társigazgatója, Magonyi Andreas Zsolt az M1 csatornának elmondta: a tenor számára nagyon fontos a családi összetartás és a hit. – Ezért is mondott örömmel igent arra a felkérésre, hogy a közreműködésével nyissák meg a Szent Gellért Fórumot – hangsúlyozta a fesztiválszervező, aki arra nem tért ki, Domingo mekkora honoráriumért mondott „örömmel igent".

Bár a tenor továbbra is igen népszerű világszerte, az utóbbi időben az Associated Press feltárta, az elmúlt évtizedekben nyolc énekesnő, illetve táncosnő vádolta meg az operaénekest szexuális zaklatással. A napvilágot látott hírek szerint ha az áldozat visszautasította a közeledést, sok esetben retorziókra számíthatott.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester (b) érkezik felesége, Marta Domingo társaságában a Szent Gellért Fórum ifjúsági és sportcentrum másnapi nyitókoncertjének főpróbájára Szegeden 2019. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Egyikük szerint benyúlt a szoknyája alá, másik három áldozat pedig azt állítja, erőszakkal csókolózott velük. A helyszínek is a legváltozatosabbak, öltöző, hotelszoba, munkaebéd. Hét áldozat állítása szerint az affért követően karrierjük derékba tört, beígért szerepek tűntek el egyik napról a másikra.

A vádak hatására a Los Angeles-i Operaház nemrég közölte, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben, a Philadelphia-i és a San Franciscó-i Operaház viszont lemondta Plácido Domingo közeljövőben esedékes fellépését. A New York-i Metropolitan – ahol a tenor novemberben lépne fel – csak azt közölte, hogy megvárják a vizsgálat eredményét, egy folyamatban levő ügyben ugyanis nem szeretnének állást foglalni.

Nem úgy gondolta

Domingo azt állította, hogy pontatlanok a hírügynökség jelentésében megfogalmazottak, és konkrétumokat sem tartalmaznak. Azt ugyanakkor nem tagadta, hogy közeledett a hölgyekhez. Arról is beszélt, fájdalmas szembesülni azzal, hogy viselkedésével bárkit is megbántott. Magyarázatul elmondta, őszintén azt hitte, közeledése szíves fogadtatásra talál, illetve hogy azt az áldozatok jóváhagyták.

„Szinte mindenben egyetértek Orbán Viktorral" - a teljes letiltott interjú | Magyar Hang

Az ügynökkérdés csak zavarkeltésre jó, a téma sosem érdekelte - erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Kiss-Rigó László, aki a legnagyobb társadalmi problémának a józan ész hiányát tartja. A Szeged–csanádi megyéspüspököt milliárdos sporttámogatásokról, Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról is kérdeztük - majd az egyházi vezető a kész interjút sajtófőnökén keresztül letiltotta.

Nyolcezer fős stadion 13,4 milliárdért az NB II-es csapatnak

A közismerten focirajongó Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök futball-klubja, az idei szezonra az NB II-be feltörő Szeged-Grosics-akadémia 9,4 milliárd forintért kap új otthont. A nyolcezer férőhelyes stadiont, konferencia- és rendezvényközpontot is magában foglaló létesítménynek a püspök szavai szerint az egész város haszonélvezője lesz, hiszen több mint tízezer diák tanul az egyház fenntartásában működő iskolákban, és van négyezer állami gondozott is, az ő sportolásukat is segíteni kívánják. A sport mellett közéleti, kulturális eseményeknek is otthont fog adni az új komplexum.