Plakátkampányt indítottak arról, hogy az ellenzék „háborúpárti”

Plakátkampányt indítottak arról, hogy az ellenzék „háborúpárti”

Képünk csak illusztráció! A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek a Kossuth térre, az állami díszünnepség helyszínére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Plakátkampányt indított a kormánypárti Civil Összefogás Fórum (CÖF) cége, a Kövess minket 2022 Kft. arról, hogy az ellenzék „háborúpárti” – számolt be róla a Telex és a Hvg.hu. A hirdetéseken annyi szerepel, hogy „háborúpártiak”, alatta Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc fotóival. Az a felirat is olvasható a plakáton, hogy „az ellenzék belesodorna minket a háborúba”.

Kormánypárti politikusok és megmondóemberek a háború kezdete óta arról beszélnek, hogy szerintük az ellenzék belesodorná az országot a háborúba, fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Ezt persze meg is könnyítette például Márki-Zay Péter egyes megszólalásaival arról, kell-e fegyvereket küldeni. Legutóbb pedig Karácsony Gergely azon kijelentésére pörgött rá a Megafon-kör, hogy szerinte háborúban állunk Oroszországgal. Amelyet a főpolgármester persze nem a konkrét hadiállapotra vonatkozó kijelentésként tett. Ellenzéki politikusok többször is tiltakoztak az ellen, hogy ők katonákat küldenének. És persze NATO-tagállamként Magyarország nem is tudna egymaga belesodródni, ha pedig a teljes NATO-val ez történik, úgy kimaradni lenne nehéz.

A kormány időnként arra is hivatkozik, hogy a kárpátaljai magyarok miatt nem szabad fegyvert küldenünk. A szankciók nagy részét megszavazták, viszont az energiaügyiekből kilobbizták a kimaradásunkat. Utóbb pedig már általánosságban kezdték kritizálni a szankciókat, arról beszélve, hogy azok visszafelé sülnek el. Sőt, egy plakátkampányt is indítottak azzal, hogy a brüsszeli szankciók „tönkretesznek minket”. A kampányból a Megafon is jelentősen kivette a részét, bejegyzések és videók tömkelegében,  rengeteg pénzért hirdetve, hogy a baloldal szerintük „háborúpárti”.