Politikailag is nagyobb veszélyeket hordoz a második hullám a kormány számára

Politikailag is nagyobb veszélyeket hordoz a második hullám a kormány számára

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Itt az igazi válsághelyzet Magyarországon. Karácsony Gergely, Gémesi György és Krekó Péter a rendkívüli jogrendről és a zsákmánylogikáról a Magyar Hangnak. A teljes cikket keresse a friss lapban!

– Nagyon félek az adventi készülődéssel járó tömegtől, hiszen ilyenkor Budapesten az összes üzlethelyiség tele szokott lenni, aminek a vége könnyen az lehet, hogy az emberek az ünnepek alatt akaratuk ellenére is végig fertőzik a családot – mondta a Magyar Hangnak Karácsony Gergely. Ezért ő annak örülne, ha a kormánnyal közösen javaslatot dolgozhatnának ki ennek elkerülésére. Megjegyezte: ha a kormány bármilyen ezzel kapcsolatos korlátozást tervez, azt most kellene kommunikálni, nem két héttel karácsony előtt.

Nem érti, hogy miért nincs szigorúbb korlátozás a sportrendezvényekkel kapcsolatban, hiszen azok szerinte veszélyesebbek a vírus szempontjából, mint a színházak vagy a mozik, „ahol néma csöndben és maszkban ülnek az emberek”. A kormány jelenleg semmilyen, a járványügyi intézkedésekbe a fővárost bevonó kommunikációt nem folytat velük, pedig „készséggel elásnánk a csatabárdot” – tette hozzá.

– Biztos, hogy a járvány második hulláma sokkal nagyobb veszélyeket hordoz az elsőnél politikai értelemben is. A gazdasági problémák látszanak, a költségvetési mozgástér szűkül, nem marad forrás a munkanélküliek érdemi támogatására, az egészségügyben dolgozók béremelésére, a gazdaságösztönzésre – mondta a Magyar Hangnak a Political Capital ügyvezető igazgatója, Krekó Péter.

Szívesen együttműködnének a kormánnyal, hiszen például az iskolák esetleges bezárása kapcsán is inkább lokális, mintsem országosan egységes döntésekre lenne szükség, de egyelőre ezekből a konzultációkból jórészt kimaradnak az önkormányzatok – fogalmazott Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

(...)

Mit jósolna Karácsony Gergely? Visszaüthet-e a zsákmánylogika, csökkenhet-e a kormány népszerűsége? Melyik intézkedések értelmét nem érti Gémesi György? A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang november 6-án megjelent 2020/45. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/45. számban? Itt megnézheti!