Puzsér: Vissza kell hozni a rock and rollt a politikába

Puzsér: Vissza kell hozni a rock and rollt a politikába

Puzsér Róbert, Gyöngyösi Márton, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt egy pécsi rendezvényen (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha van valami, ami rombolja az ellenzék kormányzóképességét az a hisztérikus, őrjöngő ellenzékiségi verseny, amikor lehet hemperegni az MTVA épületében – erről beszélt Puzsér Róbert egy pécsi rendezvényen, miközben ott ültek mellette az LMP és a Jobbik vezetői. A publicista egy kérdésre válaszolva elmondta azt is, a két párt dolga, hogy megegyeznek-e egy közös EP-listában, az érintettek azonban erről nem beszéltek.

Az erkölcsi forradalom, a magas minőség a csodafegyver a jelenlegi kormánnyal szemben – közölte Puzsér Róbert, egy pécsi rendezvényen, amikor a Fidesz leváltásának lehetőségeit igyekeztek taglalni. A publicista magyarázata szerint ugyanis a kormánypártok már nem bírják az emberek tiszteletét, ezért építenek inkább a félelemre. Egyik vitapartnere, Demeter Márta szerint ugyanakkor a kormánypártok erkölcsi értelemben már megbuktak, vagyis annál több kell. Az LMP társelnöke szerint sokkal inkább a kormányzóképesség felmutatására van szükség.

Orbán Viktor megdönthetetlen uralma - mítosz és valóság | Magyar Hang

Orbán és vazallusai azt hiszik, megtanulták irányítani a tömeget, csakhogy ez a tudás még az internet előtti világban sem volt adott, nemhogy ma.

Puzsér Róbert ugyanakkor ezt nem hagyta szó nélkül. Szerinte ki kell mondani, hogy a kormányváltáshoz először az ellenzéket kell leváltani. Az ellenzék súlypontja ugyanis jelenleg is – mint mondta – Gyurcsány Ferenc, márpedig ha ebben az állapotban a Fideszt sikerül is valahogy leváltani, a rendszer megmarad. Orbán Viktor pedig újra vissza fog térni, de már nem kétharmaddal, hanem négyötöddel.

Fotó: Béli Balázs

A publicista szerint az ellenzéki politikusok nem véletlenül nem mondják ezt ki, hiszen nem akarnak rossz hírt közölni a választókkal. Ehelyett – mint mondat – a válasz az, hogy elindul egyfajta hisztérikus, őrjöngő ellenzékiségi verseny, amikor lehet hemperegni az MTVA-ban, de ez a kormányzóképességet úgy rombolja, mint Hirosimát az atombomba. Azzal igyekezett szemléltetni gondolatait, hogy az ellenzéki politikusok lájkokat gyűjtenek és félnek a diszlájktól. Mindössze két politikus van, aki utóbbit is be merte vállalni, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc. Márpedig szerinte szükség van erre. – Vissza kellene hozni a rock and rollt a politikai életbe – mondta.

Az erő mint elv | Magyar Hang

Döbbenetes látványt nyújtanak azok a képsorok, amelyeken Varju László országgyűlési képviselőt kidobják az MTVA székházából.

Keresztes László Lóránt, az LMP másik társelnöke szerint a múlt áprilisi választások megmutatták, hogy kik a hiteles szereplők, hiszen a kétharmados Fidesz győzelem mellett az LMP és a Jobbik is növelni tudta a szavazótáborát. Most pedig ezeken az erőkön a sor, hogy mutassanak egy jövőképet, de úgy, hogy nem adják fel saját identitásukat és nem felejtik el a köztük lévő különbségeket sem.

Gyöngyösi Márton, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt (Fotó: Béli Balázs)

A Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton azt emelte ki, hogy miután jelenleg nincs itthon politikai kultúra, elsőként azt kell megteremteni, annak egyetlen célja pedig a polgári Magyarország megteremtése kell, hogy legyen. Az állandóan elakadt polgárosodási folyamatot ugyanis újra kell indítani.

Már keresi az ellenzék a budapesti kerületek esélyeseit | Magyar Hang

Gy. Németh Erzsébet, Soproni Tamás, de még az LMP-seket büntető Moldován László neve is a kalapban van.

Az érintett pártok közötti konkrét együttműködési lehetőségek is felmerültek, bár újdonság nem hangzott el. Puzsér Róbert például arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni közös európai parlamenti listát közöttük, azt mondta, hogy ezt az érintettekre bízza, de ő örül annak, ha minél szorosabb az együttműködés a centrumpártok között.

Az önkormányzati választások kapcsán az esetleges együttműködésről Keresztes László Lóránt azt mondta, hogy azoknak alulról kell szerveződniük, nem országos szinten kell megegyezni. Pécsi politikusként külön kitért a baranyai megyeszékhelyre, ahol szerinte nemcsak a Fideszt kell leváltani, hanem Puch László szellemét is el kell űzni. Gyöngyösi Márton is úgy vélte, hogy az együttműködésre van lehetőség ezen a voksoláson, de nagyon fontos, hogy hiteles embereket kell találni.