Reagált a Momentum a budafoki botrányra: a DK-s Perlai Zoltán kérjen bocsánatot

Reagált a Momentum a budafoki botrányra: a DK-s Perlai Zoltán kérjen bocsánatot

Havasi Gábor, a Momentum budafok-tétényi polgármesterjelöltje beszédet mond a Nagytétényi forradalmi piknik elnevezésû rendezvényen, 2023. március 15-én. (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Havasi Gábor, a Momentum budafoki polgármester-jelöltje videóban reagált arra, hogy DK-s ellenfele, Perlai Zoltán a Fidesszel együtt fogadta el a kerületi testületi ülésen azt a határozatot, amelyben Novák Katalint méltatták és fellépést sürgették a nemváltás ellen. Az ügyről – amelyről ITT olvashatnak részletesen – lapunk adott hírt először.

– Budafok-Tétényben ismét felütötte fejét a gyűlöletkeltés, és sajnos ezúttal ellenzéki képviselők is a Fidesz partnerei voltak ebben – mondja videójában Havasi. A képviselőtestület ugyanis a Fidesz és a DK egyhangú szavazatával fogadott el egy olyan állásfoglalást, amely – helyesen – elítéli a gyermekek elleni erőszakos és pedofil bűncselekményeket, és kimondja, hogy a pedofil bűnelkövetőknek és segédjeiknek nem jár kegyelem. Eddig nem is talált a Momentum kivetnivalót a dologban, ám Havasi szerint a Fidesz egy trükkel a határozatban ismét támadást intézett az LMBTQ-közösség tagjai ellen. Így egyenlőségjelet tettek a pedofil bűnelkövetők és az LMBTQ-közösség tagjai közé. „Amikor a Fidesszel kerülünk szembe, mindig észnél kell lenni, mert az embert egy pillanat alatt csőbe húzhatják. Ez történt Perlai Zoltánnal, a DK polgármesterjelöltjével, aki a Fidesszel együtt szavazott meg egy gyűlöletkeltő, az LMBTQ-embereket megbélyegző határozatot” – vélekedett Havasi. A Momentum politikusa kiemelte, büszke momentumos képviselőtársára, aki szót emelt a gyűlöletkeltés ellen, és távol maradt a szavazástól.

Havasi is kitért arra, hogy a DK lapunk kérdésére elismerte, hogy tévedtek. A DK sajtóosztálya megkeresésünkre ugyanis arról írt, „a fideszes képviselők a javaslatot különböző, elfogadhatatlan tartalmú módosítókkal bombázták szét, amiket Perlai Zoltán az ülésen a határozati javaslat előterjesztőjeként határozottan visszautasított, és közgyűlési felszólalásában világosan el is mondta, hogy ezek tartalmával nem ért egyet”. – A vita alatt a fideszesek vállalták is ezeknek a módosítóknak az elhagyását, ahogy ezek többségükben végül ki is maradtak a határozati javaslatból, egy elfogadhatatlan szövegrész kivételével, amely benne maradt. Az ellenzéki képviselők abban a tudatban szavaztak a határozati javaslatról, hogy ez a mondat is kikerült belőle, és semmi nincs a végleges szövegben azokból a módosítókból, amelyeket az ülésen elutasítottak – írták. Ez azonban nem így volt, egy tévedés folytán így az elfogadhatatlan szövegrésszel együtt fogadták el a határozati javaslatot. Perlai Zoltán és a DK képviselői ezért elnézést is kértek, hogy nem vették észre időben, mi maradt a szövegben.

Bármi is történt, Havasi hangsúlyozta: tény, hogy az elfogadott határozat a Fidesz propagandájának felel meg, ezzel Perlai óvatlanul egy platformra került a fideszesekkel. Mindenki hibázhat – tette hozzá, majd felszólította Perlait, hogy kérjen bocsánatot a megbélyegzett LMBTQ-közösség tagjaitól és a budafok-tétényi ellenzéki közösségtől.