Rétvári Bence is koronavírusos

Rétvári Bence is koronavírusos

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírussal fertőződött meg Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közelmúltban – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint az egészségi állapota kielégítő. A tünetek közül egyedül a levertség jelentkezett nála. A pozitív teszt óta otthon dolgozik, lábadozik.

Az Index szerint a politikus budapesti házán meg is jelent az a hatósági felirat, amely szerint tilos a belepés, az épületben járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik. Ők már szerdán észrevették ezt, és telefonon érdeklődtek is Rétvári sajtófőnökénél, aki e-mailen kérte a kérdéseiket, választ azonban nem küldött. Aztán 20:17-kor megjelent a Magyar Nemzet híre Rétvári Bence gyógyul címmel.

Az Index azt is hozzáteszi, hogy egy Facebook-bejegyzés helymeghatározása szerint az államtitkár szerda reggel fél tíz után a Pest megyei Letkésen tartózkodott. A településen az Orbán-kormány 1,3 millió forinttal támogatja a szociális tűzifa-vásárlást – adta hírül a politikus. Igaz, képet nem posztolt, könnyen lehet, hogy csak beállította a települést, hogy a helyiek értesüljenek róla. Előző nap Galgagyörkről volt hasonló bejegyzése.

Szintén szerdán pedig ezt posztolta: „Magyarország sikeresen védekezik a koronavírus-járvány hullámaival szemben, ami az éves halálozási adatok összevetéséből is látszik. Míg más országokban tavalyhoz képest idén jelentősen növekedtek az összesített halálozási adatok, addig nálunk nemcsak a nagyarányú növekedés maradt el, de csökkentek is a számok. Vigyázzunk egymásra!”

Több államtitkár, miniszter, polgármester is arról számolt be az elmúlt napokban, hogy megfertőződött.