Rétvári megállapította, hogy megosztóak a demonstrációk

Rétvári megállapította, hogy megosztóak a demonstrációk

Rétvári Bence (Fotó: Rétvári Bence Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megosztja a válaszadókat a pedagógusok melletti demonstrációk kérdése, sokan egyáltalán nem akartak reagálni a témára – erre jutott Rétvári Bence, aki a KRÉTA rendszerén belül megosztott szülői kérdőív eredményeit ismertette. December 15-éig lehetett azt kitölteni, viszont a valóban húsbavágó kérdések helyett olyanokra kellett válaszolni: egyetértenek-e azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezéssel kapcsolatos demonstrációkba. Mindezt annak ellenére, hogy a diákok többnyire maguktól álltak ki a tanáraik mellett, továbbá a tiltakozások nem is kizárólag a bérezésről szólnak.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence csütörtök reggel az állami tévében ismertette az eredményeket. A kérdőívet több mint 130 ezren töltötték ki, abból pedig kiderült, a szülők szerint a legnagyobb gond, ha van az osztályban magatartás-problémás gyerek. A szülők negyven százaléka mondta, hogy egy-két ilyen van az osztályon belül, 18 százalék szerint kettő-négy, 7 százalék szerint ötnél is több.

A kérdőívre adott válaszok szerint a gyerekek egy-három órán át végzik a házi feladataikat, mindössze 22 százalék mondta azt, hogy kevesebb mint egy órát szánnak rá. Hatvan százalék szerint van az iskolában jó, ingyenes sportolási lehetőség, 44 százalék szerint művészeti óra, 46 szerint pedig az iskola szervez elegendő, tanórán kívüli aktivitást. Huszonnégy százalék válaszolta azt, hogy jár magántanárhoz a gyerek.

A demonstrációk kapcsán Rétvári arra jutott, megosztó a kérdés, „különösen az, hogy gyerekek is részt vettek benne. A szülők nagy része egyáltalán nem akart foglalkozni a témával”.