RTL: 700 milliót utalt át az állam a Rákóczi-filmre, de egyelőre nincs kinek odaadni

RTL: 700 milliót utalt át az állam a Rákóczi-filmre, de egyelőre nincs kinek odaadni

Az Országház épülete, előtte II. Rákóczki Ferenc lovas szobra (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

700 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet (NFI) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől arra a történelmi játékfilmre, amely II. Rákóczi Ferenc életét és korának eseményeit dolgozza fel – írja az rtl.hu. Információik szerint a pénzt már át is utalták, amelyet kizárólag erre az alkotásra lehet felhasználni.

Ugyanakkor az még kérdéses, hogy ezt ki fogja elkészíteni. Az NFI ugyanis azt közölte, hogy a filmszakmai döntőbizottság még nem határozott a Rákóczi-film támogatásáról. Vagyis, az állam által átutalt 700 millió forintot egyelőre nincs kinek odaadni, jelenleg tehát arra vár a szervezet, hogy valaki beadjon Rákóczi-témában pályázatot. Erre egyébként nem maradt sok idő, a támogatásról szóló megállapodás ugyanis azt is rögzíti, hogy a szerződés aláírásától számítva hat hónapon belül meg kell kezdeni a gyártást. Ha ez nem történik meg, akkor vissza kell fizetni a pénzt. A szerződést tavaly novemberben írták alá.