RTL Híradó: Ha kell, kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós csokot Varga Judit

RTL Híradó: Ha kell, kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós csokot Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek Balatonhenyére, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós családi otthonteremtési kedvezményt (csok) – erről tájékoztatta az RTL Híradót Varga Judit. Mint azt korábban a Telex megírta, az igazságügyi miniszter, és Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójaként tevékenykedő férje, Magyar Péter falusi csok-támogatás igénybevételével építette újjá a régi balatoni házat.

E támogatást elvileg nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. „A tárca ma azt közölte: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott akarnak élni. Csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csok-támogatást folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Ezt egyébként a jogszabályok lehetővé teszik” – emlékeztet rá cikkben az RTL Híradó.

Közben ahogy arról a Blikk beszámolt, Varga Judit igazságügyi miniszter és férje Orbán Viktor házától nem messze vásárolt két társasházi lakást, amelyet egybe fognak nyitni. A XII. kerületi (kútvölgyi) lakások 200 millió forintos vételárát kisebb részben önerőből, nagyobb részben bankhitelből fedezték, amelyet mostanra nagy részt már törlesztettek is. Bár az ügylet 2019 decemberében történt, a néhány héttel később leadott vagyonnyilatkozatában a miniszter még nem számolt be a lakásról. Ezt azzal indokolják, hogy a banki adminisztráció miatt csúszott az adás-vétel véglegesítése, amely végül februárban zárult le.