Simon András lett a Városháza új kommunikációs igazgatója

Simon András lett a Városháza új kommunikációs igazgatója

Péterfi Judit, Simon András és Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntektől Simon András a Fővárosi Önkormányzat új kommunikációs igazgatója – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A tájékoztatás szerint Simon feladatai közé tartozik majd Budapest tájékoztatási tevékenységének irányítása, a sajtóiroda, a sajtókapcsolatok, a közösségi média felületek és a kiemelt rendezvények felügyelete, továbbá összefogja a fővárosi cégek kommunikációs tevékenységét és kapcsolatot tart a kerületekkel.  

A múlt héten lapunk is beszámolt a Hvg.hu által megszellőztetett hírről, miszerint Simon András a Városházán folytatja, de ekkor még nem volt ismert, milyen munkakörben.  

„Budapesten születtem, itt nőttem fel, itt lettek felnőttek a gyerekeim is. Csak Budapesttel tudom elmesélni az életemet. Szeretek budapesti lenni. Most lesz lehetőségem megmutatni, hogy miért” – idézte a közlemény Simon Andrást, aki a választási időszakban Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kampányának kommunikációs főnöke volt.

Simon András jogász, kommunikációs szakember, egyetemi mestertanár, aki újságírói pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, ahol rovatvezetőként, szerkesztőként és riporterként dolgozott. Az állami tévétől szerződött 1999-ben a TV2-höz, ahol a Tények, a Jó estét, Magyarország! és az Este című műsorokat szerkesztette és vezette is. 

2005-től a Magyar Televíziónál dolgozott műsorokért felelős alelnökként, 2007-ben azonban otthagyta a sajtót, a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR-igazgatójaként dolgozott, majd 2007 októberétől a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává lépett elő.

2010 és 2013 között a Magyar Nemzeti Bank szóvivője és kommunikációs igazgatója volt, innen tért vissza a médiába, az ATV műsorvezetőjeként. Az ATV-nél Gajdos Tamást váltotta a Híradóban. Az ATV-t Simon 2021 decemberében hagyta ott, amikor Márki-Zay Péter felkérte, hogy dolgozzon a kampánystábjában.