Hvg.hu: Simon András Márki-Zay után Karácsony mellett folytatja

Hvg.hu: Simon András Márki-Zay után Karácsony mellett folytatja

Péterfi Judit, Simon András és Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Simon András, az ATV korábbi műsorvezetője és Márki-Zay Péter kommunikációs főnöke a budapesti városházán folytatja pályafutását – értesült a Hvg.hu

A lap információi szerint csütörtökön mutatták be Simont a Városháza sajtós és kommunikációs csapatának, de azt nem tudni, hogy pontosan milyen feladatkörben fog ott dolgozni. Simont pénteken többször kereste a portál, de nem válaszolt a hívásokra és az üzenetekre, a Városháza pedig nem kommentálta az értesülést.

Mint arról lapunk korábban írt, Simon András 1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott, majd 1999 után a Tv2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette. 2002-től az Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt.

Ezután 2005 és 2006-ban a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöki tisztségét töltötte be, majd 2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatójaként dolgozott. 2007. október 1-jével kinevezték a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává. 2010. április 5-től Simon András lett a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője.

Simon 2013-ban igazolt az ATV-hez műsorvezetőként, állását 2021 decemberében hagyta ott, amikor Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje felkérte, hogy dolgozzon az ő kampánystábjában.