Dárdai Pál ismét leköszön a Hertha vezetőedzői posztjáról

Dárdai Pál ismét leköszön a Hertha vezetőedzői posztjáról

Dárdai Pál Forrás: Herthabsc.de

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dárdai Pál ismét távozik a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról – számolt be az MTI a berlini klub szombati bejelentéséről. A 48 éves tréner viszont így is élete végéig a klub kötelékében maradhat.

A szakvezetőnek a szezon végén jár le a szerződése, melyet így nem hosszabbítanak meg, más szerepkörben viszont marad: életre szóló klubtagságot biztosítanak neki.

„Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – ezekkel a szavakkal dicsérte Benjamin Weber sportigazgató a másodosztályban szereplő Hertha most leköszönő igazgatóját. Weber elmondása szerint már tavaly megegyeztek, hogy Dárdai más minőségben a klubnál marad, ha vezetőedzői megbízatása véget ér.

Az eddigi szakvezető azt nyilatkozta, a Hertha BSC a családja, harminc éve ott van már, és a legjobbakat kívánja a klubnak.

Dárdai az előző idényben harmadszor vette át a Hertha irányítását, a csapat viszont nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, a másodosztályban pedig egy fordulóval az idény vége előtt a tabella nyolcadik helyén áll. Dárdai játékosként 286 bajnokival a mai napig klubrekordernek számít, az MTI közlése szerint pedig edzőként a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. A felnőtt csapatot először 2015 februárja és 2019 nyara, másodszor pedig 2021 januárja és novembere között irányította.