Telex: Márki-Zay Péter mellett fog dolgozni Simon András

Telex: Márki-Zay Péter mellett fog dolgozni Simon András

Simon András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori szóvivője, az ATV szerkesztő-műsorvezetője (b) és Surányi György korábbi jegybankelnök a Liberális Magyarországért Alapítvány egykori jegybankelnökök részvételével megtartott konferenciája előtt a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) 2015. május 20-án. A konferenciát a jegybank működésének és gazdálkodásának, valamint a közelmúlt monetáris politikájának témakörében rendezték. (MTI Fotó: Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik az ATV-től Simon András, a Csatt és A nap híre című műsorok vezetője, utóbbi műsorban pénteken szerepel utoljára – írja a Telex. A portál értesülései szerint Simon Márki-Zay Péter meghívására az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fog dolgozni. 

Simon a Telex kérdésére megerősítette az ATV-s távozás hírét. Ugyanakkor az ellenzéki miniszterelnök-jelölt melletti szerepvállalásról egyelőre nem kívánt részleteket elárulni.

Simon András 2013 óta dolgozott az ATV-nél, korábban 1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott, majd 1999 után a Tv2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette. 2002-től az Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt.

Ezután 2005 és 2006-ban a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöki tisztségét töltötte be, majd 2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatójaként dolgozott. 2007. október 1-jével kinevezték a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává. 2010. április 5-től Simon András lett a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője.

Frissítés:

Az ATV is elküldte ezzel kapcsolatos közleményét, amelyben úgy fogalmaznak: „Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, ami mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től.” 

Idézik Simon András szavait is: „egy olyan szakértői, tanácsadói feladatot készülök elvállalni, ami összeegyeztethetetlen a hírműsorok kritikus kérdezői szerepével. Az ATV-be érkezésem előtt is szervezeti kommunikációt irányítottam, ez most is így lesz. Jó időszaktól viszont nem jó elbúcsúzni. Hálás vagyok az ATV vezetésének és remek közösségének az együtt töltött csaknem kilenc év feladataiért, a televízió nézőinek pedig a megtapasztalt szeretetért és a megtisztelő figyelemért”.

A csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd a következő szavakkal búcsúzott a műsorvezetőtől: „Köszönettel tartozunk Simon András kiváló munkájáért és sokszor bizonyított kollegiális hozzáállásáért! Mindig számíthattunk rá, profin és elegánsan kezelte a nehéz pillanatokat is.” 

Végezetül az intézmény nevében sok sikert kívántak Simon további munkájához, majd közölték, hogy a Csatt című műsort hétfőtől Rónai Egon vezeti. A Nap Híre műsorvezetője Krug Emília mellett Lampé Ágnes lesz.