Magyar Péter elmesélte, hogy mi történt a köztévé épületében

Magyar Péter elmesélte, hogy mi történt a köztévé épületében

Magyar Péter kiragasztja a 16 pontos követelését a közmédia épületére az ott zajló tüntetés alatt 2024. október 5-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerintem lépésről lépésre lehet változás – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak adott villáminterjúban a szombati köztévé előtti tüntetés után arra a kérdésünkre, hogy szerinte lesz-e változás a köztévé működésében. – Ahhoz képest, hogy itt vagyunk kint a város szélén, egy nehezen megközelíthető helyen, sokan voltak, látják ezt a Fidesznél is. Nyilván mérnek is, ha kritikus számot látnak, akkor engednek. Nem egyszere, a berlini fal is hiába egy éjszaka alatt omlott le, annak voltak előzményei – mondta. Egyszer csak majd kimúlik az eléggé öreg, sánta, szürke oroszlán – tette hozzá.

Amikor érzékeltem, hogy Hadházy Ákos jönne a tüntetésre, írtam neki péntek este egy sms-t, hogy szeretettel várjuk – válaszolta arra a felvetésünkre, hogy sokan meglepődtek a fellépésén. Hozzátette, azt hogy ő konferálja fel, a felszólalás előtt találta ki. Ez egy teljesen külön ügy, mint a diákhiteles – tette hozzá a képviselő kritikájára utalva. Arra a kérdésre, hogy a közmédia kapcsán tervez-e még akciókat, úgy válaszolt, hogy több jogi eljárást is fognak indítani, mert rendeteg jogszabályt is sértenek. Fel fogják hívni a magyar embereket is, hogy bombázzák a saját országgyűlési képviselőiket is adatkérésekkel. „Szerintem lassú víz partot mos, árad a Tisza, de szép lassan. Fogunk eredményt elérni, de nem rögtön. Online sok százezren, milliók látják ezeket a közvetítéseket. És kinyílnak a szemek. Nehéz helyzetben van a propaganda, mert egyre kevesebben nézik ezeket a nézhetetlen televíziókat” – fogalmazott. Hozzátette: az idő nekünk dolgozik, ahogy Orbán Viktor mondta még 1998-ban Horn Gyulának. „Miniszterelnök úr, az idő most nekünk dolgozik” – üzente.

„Bementem és ott találkoztam egy családi, régi barátommal, Simon Gáborral, ő várt” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy mi történt a közmédia épületében. Úgy emlékszik, hogy ő a rendőrségnél dolgozott, de azt állította, a közmédiánál, ha így van, biztonsági főnök lehet – tette hozzá. Elképzelhetőnek tartja, hogy azért küldhették őt, mert tudták, hogy ismerik egymást. „Azt mondta, tisztelt képviselő úr, tájékoztatom, hogy önnek nincs jogosultsága belépni az épületbe, nincs meghívása, megkérjük a közmédia részéről, hogy ne akadályozzák a munkát és ne szóljanak bele a szerkesztési elvekbe. Én meg átadtam a 16 pontomat és megkértem, hogy adja át Papp Hírhamosító Dániel vezérigazgató úrnak. És jeleztem, hogy itt van kint több tízezer ember, és nem kellene provokálni őket, hogy nem engednek be és ne negedik beolvasni. Erre csak annyit mondott, hogy át fogja adni” – elevenítette fel a történteket.