Hadházy Ákos: Bégetve vonulunk a vágóhídra

Hadházy Ákos: Bégetve vonulunk a vágóhídra

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mindaddig birkák vagyunk és bégetve vonulunk a vágóhídra, amíg ezt hagyjuk” – szögezte le pénteki Facebook-posztjában Hadházy Ákos, aki szombaton ott lesz a Tisza Párt által délután három órára szervezett közmédia elleni tüntetésen. 

– Tavaly nyáron három hónapig nézte a pártállami Híradót egy mazochista szakértő – írja a független képviselő, aki most bemutatta az elemzést, melynek végeredménye szerinte nem lep meg senkit, „a meglepő legfeljebb az, hogy ezt eddig tömegek hagyták szó nélkül”. – A magyar közszolgálati televízió híradójának ötven adását néztük meg, hogy számokkal és konkrét példákkal is bemutassuk, az hogyan szolgálja közvetlenül a magyar kormányzat propagandájának céljait: a műsoridő majdnem felét a kormányzati kommunikáció témái, állandóan sulykolt narratívái teszik ki. Mintha patikamérlegen adagolnák, a nézők szinte egyforma arányban (11-12 százalékban) részesülnek a mindennap zajló Fidesz-kampány három legfontosabb témájából: az ellenzék lejáratásából, a migrációs pánikkeltésből és a kormányzati sikerpropagandából. Kisebb mértékben (4-6 százalék), de szintén nélkülözhetetlen a műsorból az Európai Unió bírálata, azaz – a populista politika nyelvén – a „korrupt brüsszeli bürokraták”, az EU-s politikai elit leleplezése – olvasható többek között az elemzésben. 

Hadházy Ákos szerint szombat délután újra van lehetőség tenni ez ellen. Mint posztjában kiemelte, természetesen ott lesz ő is, és bár a szervezők nem kérték beszédre, úgyis csak ismételni tudná, amit korábban már elmondott ott. Szombaton szerinte akár el is indulhat valami komoly dolog, ha három dolog összejön: 

• A tüntetés szervezői és a résztvevők is elhiszik, hogy el lehet érni az állami média vezetőjének leváltását, és el lehet érni a közpénzből fizetett propagandahirdetések betiltását.
• Ha a szervezők és a résztvevők egyértelművé teszik a következő lépést, vagyis nem nyugszanak mindaddig, amíg el nem érik a céljukat.
• Elegen mennek el tüntetni.