Magyar Péterék békés demonstrációra készülnek

Magyar Péterék békés demonstrációra készülnek

Magyar Péter a Tisza Párt kampányzáró demonstrációján Budapesten, a Hősök terén, 2024. június 8-án (Fotó: Magyar Hnag/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót Magyar Péter csütörtökön, ezen reagált a mai kormányinfón elhangzottakra is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis arra utalt, hogy a Tisza Párt erőszakra buzdít az október 5-i, közmédia előtt tervezett tüntetésen. Újságírói kérdésre arról beszélt, hogy a Tisza Párt megjelenése óta az erőszak és arrogancia új szintje jelent meg a magyar politikában. Mindezt a miniszter arra válaszolta, hogy Magyar egyes követői erőszakra buzdítanak a hétvégére tervezett, MTVA székháza előtti tüntetés kapcsán.

„Gulyás Gergely pár perce hazudta azt, hogy nem határolódunk el ettől, (…) utoljára reggel írtam a Facebookon, hogy békés demonstrációra készülünk” – hangsúlyozta a Tisza Párt vezetője ugyanakkor tartott sajtótájékoztatóján. Magyar korábban így hívta a követőit a demonstrációra: „Találkozzunk október 5-én 15.00 órától a közmédiának hazudott propagandagyár előtt. (...) Álljunk ki a szuverén, független Magyarország mellett, tegyünk hitet az 1956-os szabadságharcosok emléke előtt.” Magyar azt is hozzátette, hogy pártzászlókat ne hozzanak, csak nemzeti színű és lyukas lobogókat, illetve ha valaki másik politikai közösség részéről csatlakozik hozzájuk, akkor ne hozzon magával pártjelképeket, csak magyar zászlót.