Hatan meghaltak és nyolcan megsebesültek a Bejrút ellen éjjeli izraeli légicsapásban

Hatan meghaltak és nyolcan megsebesültek a Bejrút ellen éjjeli izraeli légicsapásban

Izraeli légicsapás színhelye Bejrút túlnyomórészt síiták lakta déli elővárosában, Dahijében 2024. október 2-án. (Fotó: MTI/EPA/LUSA/Joao Relvas)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat halottja és legalább nyolc sebesültje van a Bejrút ellen éjjel intézett izraeli légicsapásnak – írja a Sky News. A hatóságok szerint ketten azonnal meghaltak, a többi áldozat pedig a támadást követő órákban halt bele a sérüléseibe. A libanoni egészségügyi tárca is hat halottról adott ki közleményt. A Guardian hat halottról és hét sebesültről tud. Mint írják, értesüléseik szerint a célpont nem a találatot kapott lakóépület, hanem egy, a Hezbollahhoz köthető egészségügyi létesítmény volt. Pontosabb információkat végül a CNN közölt egy helyi lakos értesüléseire hivatkozva, eszerint a lakóépület egyik emeletén működött az egészségügyi létesítmény. A héten ez volt a második alkalom, hogy az izraeli légierő támadta a várost. A BBC azt írja, a támadás mindössze néhány méterre történt az ország parlamentjének épületétől.

Mindez azt követően történt, hogy az izraeli hadsereg, az IDF közölte: nyolc katona halt meg a dél-libanoni harcokban, ami az első veszteség az Irán által támogatott Hezbollah elleni szárazföldi hadműveletek kezdete óta. Az ország területére hétfőn nyomultak be izraeli katonai egységek, hogy felszámolják a siíta terrorszervezet határsávban kialakított állásait. Irán kedden rakétákkal támadta Izraelt, ahogy a hét elején a Hezlollah is lőtte Izraelt Dél-Libanonból.

Csütörtökre virradóra rakéta-, illetve dróntámadásra figyelmeztettek az Izrael északi részén fekvő Golán-fennsíkon. Az ország középső részén, a Tel Avivtól délre található Bat Jam városánál pedig két drónt észleltek. Egyet a légvédelmi rendszer hatástalanított, egy másik pedig nyílt területen csapódott be – írja a Times of Israel. A támadásokban senki nem sérült meg.