Európai vonatbérletekre pályázhatnak a 18 évesek

Európai vonatbérletekre pályázhatnak a 18 évesek

Az Európa Expressz (Connecting Europe Express) első magyarországi megállóhelyén, a soproni vasútállomáson (Fotó: MTI/Filep István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság szerdán megnyitotta a DiscoverEU program új pályázati körét: ebben 18 évesek között osztanak ki olyan ingyenes vonatbérleteket, amelyekkel beutazhatják Európát – írta meg a Telex.

A bizottság felhívása szerint a 2006. január 1. és december 31. között születettek pályázhatnak EU-ból és az Erasmus+ program társult országaiból összesen 35 ezer bérletre. Ezek közül a magyarok 779 ingyenes bérletet pályázhatnak meg. A sikeres pályázók 2025. március 1. és 2026. május 31. között legfeljebb 30 napig utazhatnak majd Európában. Emellett pedig kapnak egy kedvezménykártyát is, amellyel több mint 40 ezer szállást, tömegközlekedési, kulturális, étkezési, sport- és egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe kedvezményesen.

Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a programba, előbb az Európai Ifjúsági Portálon kell kitölteniük egy kvízt, amely öt, az EU-ról szóló kérdést tartalmaz, valamint egy további kérdésre is válaszolniuk kell. A pályázókat az Európai Bizottság a válaszok alapján rangsorolja és ez alapján osztja ki a bérleteket. A jelentkezési határidő október 16. dél.

Címkék: EU, vonat, pályázat