Sopronkőhida: verekedés volt a börtönben, majd öngyilkos lett egy rab

Sopronkőhida: verekedés volt a börtönben, majd öngyilkos lett egy rab

A sopronkőhidai bv-intézet. Forrás: https://bv.gov.hu/hu/intezetek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Verekedés volt a sopronkőhidai börtönben, majd nem sokkal később egy afgán fogvatartott meghalt – értesült az Index az intézmény belső viszonyait ismerő forrásokból. Állítják: az afgán fogvatartott, aki meghalt, korábban az őrökkel került konfliktusba. A börtönben ülő fogvatartottak közül többen úgy tudják, ez vezethetett a halálához. A börtön ezt cáfolja. 

Az Index megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályát, ahonnan egy csütörtök este, a BVOP honlapján közzétett közleményben válaszoltak. Eszerint egy 30 éves fogvatartott férfi a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik zárkájában öngyilkosságot követett el március 5-én. „A büntetés-végrehajtási intézet személyzete az észlelést követően azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a kiérkező mentők munkatársai tovább folytattak, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére az elítélt életét már nem sikerült megmenteni. A rendőrség a helyszínen az idegenkezűséget kizárta. Az intézet vezetése a szükséges intézkedéseket megtette" – közölték.