Szalma Botond: A KDNP a csicskapárt

Szalma Botond: A KDNP a csicskapárt

Szalma Botond (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy korábbi KDNP-s politikussal, Szalma Botonddal győzné le az ellenzék a Fideszt Újpesten. A kereszténydemokraták egykori budapesti elnöke mögött az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott. Állítja, a fideszes Wintermantel Zsolt legyőzésében nem a korábban őt ért méltatlanságok motiválják.

Részlet a Magyar Hang 2019/12. számában, március 22-én megjelent interjúból!

– Hol a lila inge?
– Nem kell, hogy lila legyen az ingem.

– Akkor mi mutatja meg leginkább az újpesti identitást?
– Egyszerűen szeretek itt élni, mivel jó Újpesten élni. Akár ma is lehetne egy különálló város. Sok minden köt ide, itt laknak a gyerekeim és az unokáim, itt élnek a barátaim, a templomi közösségünk. Egyébként a családom is Újpesten lakott, mindkét nagyapám a Mahart tisztje volt, apám és anyám is a cégnél dolgozott. Apám 1956-os szerepéért kapott börtönbüntetése után el kellett hagynunk Újpestet, és Győrbe költöztünk. 1988 óta vagyok ismét újpesti lakos. 2006-tól a korábbi polgármester, Derce Tamás-féle Újpestért Egyesület színeiben voltam képviselő-testületi tag. Később megalapítottuk a KDNP újpesti alapszervezetét. Kemény csatákat vívtam akkor az MSZP–SZDSZ–Fidesz alkotta ellenzékkel. Bár 2006-ban ütöttem-vágtam a szocialistákat, máig előre köszönnek. 2010-ben már a Fidesszel közös listán jutottam a képviselő-testületbe.

(...)

Kik azok a vezető KDNP-sek, akikkel máig van kapcsolata? Mi tartja életben a pártot? Milyen értékeket kellene egy kereszténydemokrata pártnak képviselnie? Belefér, hogy a papok, lelkészek olykor közéleti kérdésekről is értekeznek a szószéken? Van olyan eleme a kormánypolitikának, amivel egyetért? Mit szól a kormánysajtóból érkező offshore-vádakhoz? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes interjúból, keresse a Magyar Hang március 22-én megjelent 2019/12. számában!

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/12. számban? Itt megnézheti!