Szavazatszámláló lesz a vasárnapi időközin Fekete-Győr András

Szavazatszámláló lesz a vasárnapi időközin Fekete-Győr András

Szavazatszámláló lesz Fekete-Győr András (Fotó: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szavazatszámláló delegált lesz a most vasárnapi, borsodi időközi országgyűlési választáson Fekete-Győr András – a Momentum elnöke ezt a Facebookon jelentette be. Azt írta, hogy a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerülethez tartozó 2447 lelkes Mezőzomboron csütörtökön már letette az esküt, majd a községházán részt vett egy felkészítő képzésen.

Ismert, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú választókerületében, azért kell voksolást tartani, mert nyáron elhunyt a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc. A választáson Koncz lányát, a washingtoni külügyi munkájából hazatért, korábban a nyilvánosság előtt a Fidelitas provokátorfigyelős akciója miatt megismert Koncz Zsófiát indítják a kormánypártok, míg az ellenzék az egyébként jobbikos Bíró Lászlót, akinek korábbi antiszemita kijelentéseiért kellett bocsánatot kérnie a kampányban.

Az ellenzék azzal kampányol, hogy a választás tétje a fideszes parlamenti kétharmad lebontása. Amennyiben nyernek, a Fidesz-KDNP frakciói matematikailag valóban elveszítik kétharmados többségüket, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a német nemzetiségi szószóló, Ritter Imre rendre a kormánypártokkal szavaz, ahogyan több független képviselő voksára is többször számíthattak már.

A Momentum elnöke most egyenesen sorsfordítónak nevezte a vasárnapi választást. – Ha sikerül nyernie a közös ellenzéki jelöltnek, Bíró Lászlónak, az új reményt és roppant erőt adhat mindnyájunknak a 2022-es korszakváltó parlamenti választásokhoz! – írta. Helyi felmérésekre hivatkozott, amelyek szerint a harc „rettentő kiélezett, várhatóan a Fidesz a választás tisztességét sértő minden mocskos eszközt be fog vetni”.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent rendelet szerint egyébként a választókerülethez tartozó Taktaharkány egyike azon településeknek, amelyeknek összesen több mint egymilliárd forintot ítélt vissza nem térítendő egyedi támogatásként a kormány, amelyeket azonnal kell folyósítani. Az összesen nyolc szerencsés önkormányzat közül Taktaharkány 300 millió forintot kap, melynek támogatási célja a „kötelező önkormányzati feladat biztosítása érdekében pénzeszközátadás”.