Szentkirályi Alexandra is esélyes a Fidesz alelnöki posztjára

Szentkirályi Alexandra is esélyes a Fidesz alelnöki posztjára

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1470 küldött részvételével tartja XXIX. tisztújító kongresszusát a Fidesz vasárnap. Hollik István, a párt kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy több mint hétszáz településről érkeznek majd küldöttek, illetve további hatszáz meghívott vendég is jelen lesz, többek között diplomaták, tudósok, művészek és sportolók. Az esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

Orbán Viktor pártelnöki posztja nem kérdéses, hiszen nincs kihívója, ahogy ismét alelnök lehet Kubatov Gábor, Kósa Lajos és Németh Szilárd. Novák Katalin alelnöki posztján ugyanakkor biztosan lesz változás, hiszen a párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot. Erre a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat.

Hollik István elárulta azt is hogy az eseményen nem kötelező a maszkhasználat, de szükséges az oltási igazolvány. A kongresszuson részt vevő küldöttek, valamint a meghívott vendégek közül mindenki be van oltva.

A délelőtt 10 órakor kezdődő kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Mellettük Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Deutsch Tamás, a párt EP-képviselője, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is felszólal a rendezvényen.

Orbán Viktor várhatóan fél három körül fogja megtartani a beszédét.