Szijjártó: A Pfizer–BioNTech vakcina kaphatja meg először a hatósági engedélyt

Szijjártó: A Pfizer–BioNTech vakcina kaphatja meg először a hatósági engedélyt

Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap által közreadott kép az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet kifejlesztette oltóanyagról, a Gam-Covid-Vakról a moszkvai intézetben 2020. augusztus 6-án (Fotó: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A külügyminiszter országgyűlési meghallgatásán többek között arról beszélt, hogy a Pfizer–BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag kaphatja meg elsőként a magyar hatóságoktól a forgalomba hozatali engedélyt, akár már az idei év végén is – írja a Népszava.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy nyugaton jelenleg öt vakcinafejlesztési projekt fut, amelyekből Magyarország 17,5 millió darabra rendelkezik szerződéssel. Miután mindegyik oltást két alkalommal kell beadni mindenkinek, ez azt jelenti, hogy feleennyi ember juthat védelemhez ezekkel az oltásokkal.

Ezen felül Kínában három gyártóval áll kapcsolatban a magyar kormány, amelyektől heteken belül megérkezhet a döntéshez szükséges dokumentáció. Az orosz vakcina kapcsán annyit mondott a külügyminiszter, hogy az elmúlt héten jártak magyar szakemberek Oroszországban, hogy tájékozódjanak, hol is áll most az oltóanyag fejlesztése.