Szijjártó bejelentette, hogy vettek egy Airbust

Szijjártó bejelentette, hogy vettek egy Airbust

A külügyi tárca által megvásárolt Airbus 330 típusú teherszállító repülőgép (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépet vásárolt – írta a külügyminiszter közösségi oldalán.

– A világjárvány első hulláma sok tanulsággal szolgált. Az egyik ilyen volt, hogy az az ország, amely saját légi szállítási képességgel rendelkezik, sokkal gyorsabban tudja beszerezni a védekezéshez szükséges eszközöket – szögezte le a külpolitikus.

Ezért a kormány felhatalmazása alapján a külügyi tárca vásárolt egy Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépet.

A repülő első útja Pekingbe vezet, ahol másfél millió antigén tesztet rakodnak fel a fedélzetre, majd másnap visszatér Budapestre.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/242688570557034

Még szeptemberben az Airportal.hu írta meg, hogy értesülései szerint egy Airbus A330-200F típusú áruszállító gépet vásárol a Qatar Airways légitársaságtól a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A vételárról a szaktárca nem adott tájékoztatást, mindenesetre a portál utánanézett az Airbus 2018-as árlistájának, amely szerint a gyári új A330-200F repülőgépek listaára 241,7 millió amerikai dollár.