Szili Katalin: Magyarország nemzetpolitikai szinten is átlépett a 21. századba

Szili Katalin: Magyarország nemzetpolitikai szinten is átlépett a 21. századba

Budapest, 2019. szeptember 25. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a Virtuális Erőmű Program (VEP) védnöke beszédet mond a VEP XI. díjátadó gáláján az Országház Delegációs termében 2019. szeptember 25-én. MTI/Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A trianoni békediktátum századik évfordulója nemcsak gyásznap, hanem lehetőség is az erőmerítésre - mondta Szili Katalin autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, aki a rendszerváltásig az MSZMP, majd 2010-ig az MSZP politikusa volt kedden az M1 csatornán. (MTI)

Jelenleg az a kérdés, hogy a magyarság hogyan tud merítkezni az elmúlt száz év rendkívüli igazságtalanságából és hogyan tudja megteremteni azokat, a 21. századi Európában már bevett lehetőségeket, amelyekből egy új együvé tartozást teremthet – hangsúlyozta a volt házelnök.

Tíz évvel ezelőtt, miután a magyarság átélte az elhallgatás és a megosztott nemzet időszakát, nagy változás következett be a nemzetpolitikában – mondta a politikus az alaptörvény átírására, és az elszakadt területeken élő magyarokat érintő állampolgári és választási törvényre.

Az alaptörvény átírása kifejezi, hogy Magyarország nemzetpolitikai szinten is átlépett a 21. századba – hangsúlyozta Szili Katalin.