Szombaton adják át a 3-as metró felújított szakaszát

Szombaton adják át a 3-as metró felújított szakaszát

Fotó: Unsplash/Sam X

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arról egyelőre nincs hír, hogy Tarlós István után a nagyközönség mikor utazhat az északi szakaszon. Április 6-án pedig elindul a déli szakasz felújítása, így onnantól arra csak busszal közlekedhetünk majd.

Március 30-án, szombaton átadják az M3-as metróvonal felújított északi szakaszát – adta hírül az Index a főpolgármesteri hivatal közlésére hivatkozva. Az átadón Tarlós István főpolgármester tart nyitóbeszédet, majd metrón utazva bemutatják a hat megújult állomást Újpest-központtól a Dózsa György útig. A hír után megérkező hivatalos meghívóból azonban nem derül ki, a nagyközönség mikor veheti birtokba a felújított megállókat – teszi hozzá a Hvg.hu.

A végleges átadást követően mindenesetre az északi szakaszon megszűnik a buszos pótlás, április 6-án azonban elindul a déli vonalrész (Kőbánya-Kispesttől a Nagyvárad térig) rekonstrukciója, így onnantól ott majd csak buszok állnak az utazóközönség rendelkezésére.

Az eredeti tervek szerint tavaly novemberben kellett volna átadni a hat megállót, a BKV akkor a Hvg.hu kérdésére közölte, „a műszaki átadás-átvétel a szakasz felújításának befejezése után, várhatóan 2019. január végén kezdődhet meg, majd a sikeres próbaüzem lefolytatása után következik a hatósági forgalomba helyezési eljárás, ami az első negyedév végére fejeződik be.”

A déli szakasz április 6-án induló felújítása után, várhatóan 2020 második felében kezdődhet meg az utolsó, középső (a Lehel tértől a Klinikáig tartó) szakasz szakasz modernizálása. A teljes metróvonal megújítása a tervek szerint 2022 végére fejeződik be.

A rekonstrukció végösszege a jelenlegi számítások szerint meghaladja majd a 230 milliárd forintot, amihez az Európai Unió mintegy 154 milliárdos támogatást biztosít. Az eredetileg 137 milliárdos költségvetés alaposan elszállt az elmúlt években. Mindhárom szakaszra jóval magasabb ajánlatok érkeztek, mint amivel a főváros számolt. Az északi szakasz  érintett állomásait a Strabag Építőipari Zrt. újította fel, míg a vágányépítési munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte el. A déli szakasz állomásainak felújítását is a Strabag nyerte el: az öt állomás munkálatait kicsit drágábban vállalták (24,5 milliárd forint), mint a korábbi szakaszon hat megálló rekonstrukcióját (24,1 milliárd).

Az április 6-án induló munkálatok idején a metrók Újpest-központ és Nagyvárad tér állomás között közlekednek, onnan Kőbánya-Kispestig alacsonypadlós, légkondicionált csuklós buszok szállítják az utasokat. A buszok a végállomásokról 45 másodpercenként indulnak, közlekedésüket az Üllői úton buszsáv, illetve módosított lámpaprogram segíti majd.

A közlekedési változásokról részletes tájékoztatót a BKK oldalán találnak.