Távozik a MÁV-tól a műszaki vezérigazgató-helyettes

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A MÁV közleményben adta hírül, hogy 2019. szeptember 30-val, közös megegyezéssel megszűnik Völgyesi Zsolt Károly általános és műszaki vezérigazgató-helyettes munkaviszonya. Az általános és műszaki vezérigazgató-helyettes irányítása alá tartozó szakmai főigazgatóságok zavartalanul folytatják a munkájukat – hangsúlyozták.

A Hvg.hu a Közlekedő Tömegre hivatkozva arról írt, hogy Völgyesi alá tartozott az Üzemeltetési főigazgatóság is, amely többek között a vasúti pálya állapotáért is felelt. Távozása így összefüggésben lehet az elmúlt időszak komoly műszaki problémáival.

Gondok voltak a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác vonalon is, és a jegypénztárak működése is akadozott. Volt, hogy a munkaerőhiány miatt estétől másnap reggelig nem lehetett jegyet vásárolni a Keleti Pályaudvaron. Kedd reggel pedig a MÁV teljes rendszere összeomlott két órára, még az előre megvásárolt jegyeket sem lehetett átvenni, sok utasnak így újra meg kell vásárolnia a menetjegyét.

Tovább nehezítette az utasok életét a MÁV: összeomlott a rendszer | Magyar Hang

Reggel nem működtek a jegykiadó automaták, az internetes jegyvásárlási rendszerből sem lehetett menetjegyet váltani.