Telex: őrizetbe vették Bige Lászlót

Telex: őrizetbe vették Bige Lászlót

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex. A nagyváradi születésű Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

A hírportál az ügyben kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot és a megyei főügyészséget is, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ. Bige Lászlót nem érték el, a telefonja ki van kapcsolva.

A Bige Holding tulajdonosa Bige László, az egyik leggazdagabb magyar, akit sokan csak műtrágyakirályként emlegetnek. A Magyar Hangnak is korábban megszólaló vállalkozó cégbirodalmával kapcsolatban az elmúlt időszakban számos vizsgálat indult. Az üzletember korábban úgy fogalmazott, hogy összehangolt hadjárat folyik ellene. – Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék – mondta bő két hónappal ezelőtt az RTL Klubnak.

A csatornával akkor azt is közölte, hogy két év alatt tizenhetedik alkalommal vonultak ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szolnoki vegyi üzeméhez. Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoznak már két éve. A katasztrófavédelem is korábban bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. A milliárdost üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Hogy kit sejt az őt, illetve cégbirodalmát ért támadások mögött, azt a Bloombergnek korábban adott nyilatkozatában mondta el. Eszerint úgy véli, Csányi Sándor OTP-vezérrel folytatott vitája állhat a háttérben.