Tízmilliókat kapott a kormánytól két fideszes vezetésű kerület

Tízmilliókat kapott a kormánytól két fideszes vezetésű kerület

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester beszédet mond a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületének avatásán 2018. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen csaknem 1,3 milliárd forintot osztott szét a kormány 12 önkormányzat között a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint. A pénzt különféle fejlesztésekre kapják. Érdekesség, hogy a listában egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem szerepel.

Budapesten két kerület is kap forrást: a fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület 225 milliót „önkormányzati fejlesztések kiegészítő munkáinak támogatása” címen. A szintén fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter által irányított belváros pedig csaknem 91 millió forintot az „Idősügyi Infokommunikációs Program folytatása érdekében”.

A szétosztott források (Forrás: Magyar Közlöny)

Karácsony Gergely és a kerületi polgármesterek néhány napja voltak egyeztetni a kormánynál a megfelezett iparűzési adó miatti kompenzációról. A főpolgármester a tárgyalás után azt közölte, hogy nem vezetett eredménye a beszélgetés. Annak kapcsán, hogy mit sikerült elérniük a tárgyaláson, egy tollat és egy noteszt felmutatva azt mondta: a fővárosi és a kerületi önkormányzatok ennyit kaptak. Arra kaptak ígéretet, hogy mindenkivel külön-külön leülnek tárgyalni – tette hozzá.