Tompos Márton: Felszívódott a Fudan Alapítvány

Tompos Márton: Felszívódott a Fudan Alapítvány

Tompos Márton a Fudan Alapítványt kereste. Hiába (Képernyőfelvétel: Tompos Márton / Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese ismételten megpróbált eljutni a közpénz milliárdokból kitömött Fudan Alapítványhoz, amely a nem létező Fudan Egyetem fenntartásáért lenne felelős, azonban amikor a bejelentett székhelyükre ért, akkor ott egy teljesen kipucolt irodát talált mindössze.

– Amikor február elején itt jártam, akkor még volt itt egy recepció és pár iroda. Most azonban teljesen üres az egész – mutatta be videójában Tompos.


A politikus a helyszínen beszélget az irodaépület egyik dolgozójával is, aki azt mondja, hogy április 15-én elköltözött az alapítvány, azonban az a cég sem tudja hogy hova költöztek, akiktől az előző helyet bérelték. – Ez azért érdekes, mert a székhelyük továbbra is itt van hivatalosan, de most már ők nincsenek. Nincs e-mail címük, a telefonszámuk nem elérhető és most már a székhelyükön sincs senki. Mindezt úgy, hogy kaptak 14 milliárd forintnyi közpénzt, amelyet folyamatosan költenek bérekre – emelte ki.

Az Átlátszó még 2021 szeptemberében írta meg: ingatlanban és számlapénzben közel 14 milliárd forint értékű közvagyont adott át a Fudan Alapítványnak a kormány.