Újra egyeztet a Kutyapárt tagsága vezetőik lemondásáról

Újra egyeztet a Kutyapárt tagsága vezetőik lemondásáról

Kovács Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn újra összeül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagsága azután, hogy a hétvégén egy zárt Facebook-csoportban lemondott a pártvezetésről Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna. Pártigazgatójuk szerint mozgalmi mentalitásuk ütközött most ki.

Az már vasárnap kiderült, hogy a Kutyapárt tagsága nem szavazta meg az elnökség előterjesztését, miszerint a XII. kerületben Kovács Gergely társelnökük részt vegyen az ellenzéki előválasztáson, hogy polgármester-jelölt lehessen. – Biztosan állíthatom, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki – jellemezte a helyzetet Nagy Dávid pártigazgató a közösségi oldalán, ahol azt is írta, hogy „a tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott”. Ez a döntés egyébként szerinte „bármilyen más haszonleső pártnál” úgy csúszott volna át, mint kés a vajon, annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt. Náluk viszont nem és társelnökük teljesen jogosan abban bizonytalanodott el, hogy a párt mögötte és Döme Zsuzsanna mögött áll-e, „van-e értelme így tovább csinálni”. Ezután született meg egy zárt Facebook-csoportban a két vezető lemondásáról szóló poszt.

– Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protestpárti léten túl is, hogy mivégre vagyunk a világon – mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel – írta. A dolog szerinte nem visszafordíthatatlan, ezért hétfőn este újra találkoznak a tagsággal és ismét beszélnek. – Kertelni meg nem fogunk előttetek, baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk - és muszáj lesz profi módon. Bízzatok benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezen is túl leszünk a tagsággal, veletek, a legaktívabbakkal és persze minden passzivistával – fűzte hozzá.