Ünnepi szentmise, Szent Jobb-körmenet és Magyar Ízek utcája – képeken

Ünnepi szentmise, Szent Jobb-körmenet és Magyar Ízek utcája – képeken

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (középen) az államalapító Szent István király ünnepén tartott Szent Jobb-körmeneten a Szent István-bazilika előtt 2021. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfontosabb közjogi méltóságok, így Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett mások mellett augusztus 20-án, a budapesti Szent István Bazilika előtti ünnepi szentmisén, melyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatott be. Az ünnepi misét az ilyenkor szintén hagyományos Szent Jobb körmenet követte.

Mint korábban megírtuk, minden idők legnagyobb Szent István-napi eseménysorozataként hirdették meg az idei augusztus 20-i hosszú hétvégét. Ennek keretében három és fél napon át, több mint húsz helyszínen voltak illetve lesznek programok a fővárosban, és az esemény csúcspontjaként péntek este megtartják az eddigi legnagyobb szabású hazai tűzijátékot.

Az ünnepségsorozatot eredetileg 2020-ra tervezte a kormány, de a járványhelyzet miatt átcsúszott az idei évre. A programot, melynek teljes költségvetése 6,6 milliárd forint (ebből 1,3 milliárdot tesz ki csak a tűzijáték), az Antenna Hungária szervezi.

Képeinken most a délutáni eseményeket, így az ünnepi szentmisét, a Szent Jobb-körmenetet és a Magyar Ízek utcáját mutatjuk be az MTI és a Magyar Hang munkatársának fotói segítségével.