Van, ahol már diónyi méretű jégdarabok potyognak az égből

Van, ahol már diónyi méretű jégdarabok potyognak az égből

Dió nagyságú jég potyogott Domoszlón 2023. június 23-án. (Fotó: Időkép Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Időkép beszámolója szerint cseresznyétől diónyi, golflabdányi méretű jég potyogott a Mátrában, ugyancsak dió nagyságú jég hullott Domoszlónál. Nyugaton helyenként már 20 fok sincs, az Alföldön még tart a hőség.

A legerősebb zivatarok a Dél-Dunántúlon majd a Dél-Alföldön tombolhatnak. 100 km/h-s széllökések és akár 5 centis jég jöhet – írja az Időkép. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már másodfokú riasztást adott ki az ország nagy részére, de a déli országrészben van esély a pénteki nap folyamán a piros riasztás kiadására is – írja az MTI. A vihar miatti első bejelentések fél hat körül futottak be a katasztrófavédelmi ügyeletekre Pápa, Lovászi, illetve Bátonyterenye térségéből. Zalából két óra leforgása alatt több mint három tucat bejelentés érkezett. A hívások a legtöbb esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról szóltak, volt, amikor megbontott tető miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Főleg Nagykanizsán okozott károkat az erős szél, több helyről érkezett bejelentés kidőlt fák miatt, így például a Nagykanizsa és Cserfőhegy közötti úton több fa borult az útra, akadályozva a forgalmat. Somogy vármegyében Balatonszemesnél a vasúti felsővezetékre zuhant leszakadt faág, Fonyódon egy megdőlt fa a villanyvezetéket is veszélyezteti. Veszprém vármegyében Pápán a strandon szakadt le egy nagy faág, Pétfürdőn a gyalogosokat veszélyeztette egy széthasadt fa. Borsod-Abaúj-Zemplénben Múcsonyban és Szuhogyon is kidőlt fa miatt hívták a tűzoltókat, utóbbi helyen az erős szél levitte a focipálya öltözőjének tetejét.

Címkék: időjárás, vihar