Visszalépett Szalma Botond, az ellenzék közös újpesti jelöltje

Visszalépett Szalma Botond, az ellenzék közös újpesti jelöltje

Szalma Botond (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

A valamennyi ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat – derül ki az újpesti ellenzéki pártok közös közleményéből, melyet az Újpesti Hírmondónak juttattak el.

„Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első – írta Szalma Botond a közleményben. – Teljes mellszélességgel támogatom az újpesti ellenzéki pártok széles körű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is.“

Szalma Botond: A KDNP a csicskapárt | Magyar Hang

„Újpesten a közpénzek átlátható felhasználására és érdemi fejlesztésekre van szükség. Ne nézze senki pénzkifizető helynek az önkormányzatot.” Interjú.

Az ellenzéki pártok képviselői ennek ellenére megerősítették, hogy egyesítik erőiket az októberi győzelem érdekében, és a továbbiakban is egységesen, egy polgármesterjelölttel, közös listával és minden önkormányzati körzetben egy képviselőjelölttel kívánnak indulni a fideszes rezsim jelöltjével szemben. Arra kérik a választópolgárokat, hogy fogadják el Szalma Botond döntését és továbbra is támogassák a széles körű együttműködést.

Március 9-én jelentették be az újpesti ellenzéki pártok, hogy Szalma Botond személyében megvan a közös polgármesterjelöltjük. A KDNP egykori budapesti elnökét, a korábban a Mahart vezérigazgatójaként is dolgozó politikust egyaránt támogatta az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd.

– Politikai alkuk révén született a megegyezés, ám közel harminc évvel a rendszerváltás után végre tisztességes, becsületes politikát kell az önkormányzatokban folytatni. Erre garanciának magamat és az elveimet látom –mondta a bejelentés után a Magyar Hangnak.

Szalma Botond múlt pénteken nagyinterjút adott lapunknak, ahol részletesen beszélt terveiről és motivációjáról.

Frissítés: sikerült elérnünk Szalma Botondot.