Visszavonták a felhőszakadás veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat

Visszavonták a felhőszakadás veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat

Zivatar, villámlás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta a felhőszakadás veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt.

A meteorológiai szolgálat szombat reggel a fővárosra, Fejér és Pest vármegye egyes járásaira adott ki másodfokú riasztást felhőszakadás veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat azonban visszavonták, de az ország középső részén továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

A meteorológiai szolgálat közölte: a kiterjedt záporos, zivataros csapadékrendszer szombaton a nap első felében várhatóan fokozatosan veszít intenzitásából. – A légköri feltételek azonban ezt követően is alkalmasak lehetnek további cellák kipattanására, jellemzően már csak izolált formában, szórványosan az országban – írták. Az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás kísérheti, és 25-35 milliméter, de egymást követő zivatarcellákból akár 45-50 millimétert meghaladó csapadék is lehullhat. Kisebb eséllyel átmeneti viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, esetleg jégeső is társulhat a zivatarokhoz. – Szombat késő estétől a zivatarok várhatóan lecsengenek. Vasárnap főként már csak az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain mutatkozik nagyobb esély néhány zivatarcella kialakulásához, amelyek estére mindenütt lecsengenek – írták.

Címkék: OMSZ, riasztás