Visszavonták Hoppál Péter miniszteri biztosi kinevezését, de új feladatot kapott

Visszavonták Hoppál Péter miniszteri biztosi kinevezését, de új feladatot kapott

Hoppál Péter Isztambulban (Fotó: Hoppál Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta Hoppál Péter miniszteri biztosi kinevezését Csák János kultúráért és innovációért felelős tárcavezető – derült ki a csütörtök esti Hivatalos Értesítőből. Hoppál eddig „a miniszter által meghatározott, kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatok ellátásáért” felelt.

A fideszes parlamenti képviselő ugyanakkor nem maradt pluszmunka nélkül, az már ugyanis a csütörtök esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy „a magyar–török közös kulturális évad 2024. évi megrendezésének előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztossá” nevezte őt ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormánybiztos tevékenységének ellátásáért a vonatkozó törvény szerinti díjazásra és juttatásokra jogosult. – A kormánybiztos tevékenységét a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezetében működő 5 fős titkárság segíti – olvasható a határozatban. 

Hoppál Péter egyébként közösségi oldalán nemrég arról posztolt, a törökországi Isztambulban és Ankarában is járt idén szeptemberben. 

 

Címkék: Hoppál Péter