Vitézy Dávid: Másképp alakult volna minden, ha nincs Index

Vitézy Dávid: Másképp alakult volna minden, ha nincs Index

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója beszél a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának elkezdéséhez szükséges beruházási szerződés aláírásán Budapesten, a Széll Kálmán téren, a metró épületének teraszán 2014. november 24-én (Fotó: MTI/Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index szerkesztőségének távozására Vitézy Dávid, a Miniszterelnökséghez tartozó Budapest Fejlesztési Központ vezetője is reagált, a portál vitathatatlan érdemeit hangsúlyozva – írja a 24.hu. Facebook-bejegyzésében Vitézy végigvette, Budapest közlekedésügye szempontjából – saját személyes érintettségét is is figyelembe véve – mi minden zajlott az elmúlt húsz évben az Index felületén.

– 2000-ben az Index Városi és elővárosi közlekedés fórumáról alakult meg a hasonló nevű civil szervezetünk, s innen indult a szakmai életútja sokunknak, akik Budapest közlekedését azóta is igyekeznek a jó irányba terelgetni számos szervezetben és területen – emlékezett Vitézy. „2010-ben az Indexen jelentette be Tarlós István a BKK megalakulását és azt, hogy engem jelöl vezérigazgatónak - emlékszem, hogy a címlapon olvasva hittem el valójában először én is, hogy ez tényleg megtörténik. Aztán 2014 végén az Indexen búcsúztam el, amikor ez a történet véget ért” – írta posztjában.

Vitézy Dávid

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) irányításával készül a Budapest... i Agglomerációs Vasúti Stratégia, amelynek legfontosabb célja a vasút versenyképességének és kapacitásának növelése az agglomerációs közlekedésben. Kíváncsiak vagyunk az érintettek véleményére Tatabányától Hatvanig, Váctól Székesfehérváig, Esztergomtól Lajozsmizséig, Szolnoktól Dunaújvárosig, hogy megtudjuk, mi a legfontosabb ahhoz, hogy jobbá, versenyképesebbé váljon a vasút.

– Az elmúlt 20 évben az Index a budapesti várospolitika és a közlekedés ügyeinek első számú hírforrása volt. Hirtelen ez a néhány eset jutott eszembe, de számos más mérföldkő kapcsán is igaz: másképp alakult volna minden, ha nincs Index – olvasható BFK vezérigazgatójának bejegyzésében, amit úgy zár: „Remélem, lesz másik.”