Vizsgálat jöhet Koncz Zsófia kampányköltései miatt?

Vizsgálat jöhet Koncz Zsófia kampányköltései miatt?

Koncz Zsófia és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Állami Számvevőszékhez fordult Fekete-Győr András a borsodi időközi választás fideszes jelöltjének kampányköltései miatt. A Momentum elnöke a Facebookon írt arról, hogy a közösségi oldal hirdetési adatbázisa szerint Koncz Zsófia csak a Facebookon 5,6 millió forintot költött hirdetésekre a rövid kampány alatt, ami önmagában több, mint a törvényben megengedett, maximálisan elkölthető 5,4 millió forint.

– Úgy tűnik, nem csak a krumpliosztással és a helyi polgármesterek félelemben tartásával tett szert tisztességtelen előnyre Koncz Zsófia, a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje – írta az ellenzéki pártvezető. Szerinte a számokat nem lehet többféleképpen magyarázni, a Fidesz ugyanis túlköltekezett. Bejegyzése szerint azért fordult a „fideszes Állami Számvevőszékhez”, hogy „érezzék az elvtársak a törődést”. Ha más hatása nem is lesz – írta –, így legalább egyértelművé válhat, hogy a Fidesz megszegte a választási törvényt.

https://www.facebook.com/feketegyorandras.momentum/posts/654366411906960

Fekete-Győr András szerint a borsodi időközi választás figyelmeztet, „a Fidesz 2022-ben sem fog tisztességes játékszabályok mellett játszani, sőt, még a saját győzelmük érdekében szabott törvényeket is áthágják, ha ettől függ hatalomban maradásuk”. Ugyanakkor szerinte sokszor buktak már teljes országot leuraló rendszerek: nincs az az erőforráselőny, ami elegendő arra, hogy a hatalom elnyomásban tarthassa a szabadságvágyó többséget.

Az október 11-i időközi országgyűlési választáson a fideszes Koncz Zsófia 5 százalékkal szerzett többet, mint ellenfele, az egyébként jobbikos közös ellenzéki jelölt, Bíró László.