Vona Gábor: Az a sikeres politika, ha valaki minél nagyobbat üt a politikai riválisán

Vona Gábor: Az a sikeres politika, ha valaki minél nagyobbat üt a politikai riválisán

(Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arról kellene beszélni, hogyan lehet átalakítani a gazdaságot annak érdekében, hogy a cégek ne szoruljanak rá a külföldi munkaerőre – erről is beszélt Kompország című műsorunkban Vona Gábor. A Második Reformkor (2RK) nevet viselő új párt elnöke kifejtette, hogy a kormány gazdaságpolitikája igényli a migrációt, mivel külföldi vállalatok alacsony fizetéssel képzetlen munkaerőt keresnek, amire már sokszor nem találnak magyar munkavállalót. A 2RK a munkavállalás céljából történő migrációt nem találja jónak és elutasítja az illegális migrációt is.

Vona Gábor a műsorban elismerte, hogy jelenleg a törzsi konfliktusokon alapuló politika népszerűbb, mint a konszenzuson alapuló – amit ők képviselnek –, ezért egyelőre ők még nem a többséget keresik. Ma szerinte ugyanis az a sikeres politika, ha valaki minél nagyobbat üt a politikai riválisán, és nem az, ha gesztust gyakorol. A feladat tehát az, hogy megváltoztassák a társadalmi igényt, a magyar néplélek mintázatát. Tudja, hogy ehhez idő kell, és azt is, hogy a szavazók egy része türelmetlen, ezért nem fogja rájuk adni a voksát. Itt egyúttal ismét leszögezte, hogy nem fognak szövetségre lépni egyik jelenlegi politikai erővel sem, még akkor sem, ha ők lennének a mérleg nyelve a Fidesz és a jelenlegi, Gyurcsány Ferenccel felálló ellenzék között.